dutch
international
science
film festival

MBO

02 t/m 06
nov 2016
Nijmegen

Website_MBO

onderwijsprogramma MBO

We willen met ons programma graag aansluiting zoeken bij onderwerpen die voor MBO-studenten relevant zijn. Dit jaar vertoonden wij onder andere de films Bugs en That Sugar Film. Deze films sluiten goed aan bij bepaalde beroepsopleidingen zoals de koksopleiding en verpleegkunde en bieden een verdieping op het normale curriculum.

Bugs
De prachtige beelden uit de documentaire Bugs laten zelfs insecten er lekker uit zien. In de film zijn twee koks van het Nordic Food Lab in Denemarken op zoek naar de lekkerste insecten vanuit de hele wereld. Ze reizen naar verre oorden en proberen lokale insecten delicatessen uit. Hierdoor proberen ze om het eten van insecten vanuit een smaak perspectief te bekijken. Na afloop van de film zal bijvoorbeeld een voedingswetenschapper in discussie gaan met de leerlingen over de impact van het eten van insecten vanuit bijvoorbeeld economisch en milieu perspectief.

That Sugar Film
That Sugar Film kreeg bij InScience 2015 een special mention van de Youth Jury en is een documentaire over de gevolgen van het eten van suiker. Acteur en filmmaker Damon Gameau onderzoekt in de film wat het eten van suiker met zijn lichaam doet nadat hij al 2 jaar suikervrij voedsel eet. Na afloop van de film zal een wetenschapper in de zaal met de leerlingen in discussie gaan over de invloed van suiker op onze gezondheid.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl