dutch
international
science
film festival

02 t/m 06
nov 2016
Nijmegen

the-martian-tuinieren-op-mars-e1476105205879-my6fdecexcwscz8pcym0yclretxjqc4y6zu0sblcsg

Marsdag op InScience

Wonen op Mars is hot! Zo blijkt ook uit het programma van dit jaar, want er zijn verschillende programma’s die gaan over leven op onze rode buurman.

Wat hebben we nodig om er te overleven en kunnen we er überhaupt ooit leven? In de documentaire Undune spreekt de maker (Dennis Rätzel) met vooraanstaande wetenschappers op dit gebied, over het vruchtbaar maken van de grond op Mars. Hoe we dat gaan doen? Door onze poep te gebruiken!

De grond is vruchtbaar en nu? Deze vraag wordt beantwoord in de lezing: tuinieren op Mars. Wetenschapsjournalist Gerda Bosman van de NTR vertelt aan de hand van fragmenten uit The Martian over voedsel verbouwen en leven op deze planeet.

Hoe tuinieren en een eventueel leven op Mars eruit ziet, is te zien in de film: The Martian. In deze film wordt Astronaut Mark Watney (Matt Damon) na een gefaalde evacuatie voor dood achtergelaten. Hij gebruikt al zijn inventiviteit en kennis om te overleven en zoekt methodes om te communiceren met aarde.
Wil jij helemaal up-to-date zijn over de mens en Mars? Zaterdag heb je de kans om drie bovengenoemde programma’s in een dag van je watchlist te strepen.

Undune tickets & info
Tuinieren op Mars tickets & info
The Martian tickets & info