dutch
international
science
film festival

Junior

02 t/m 06
nov 2016
Nijmegen

Inscience junior

Een spannend festival met een speciaal programma voor kinderen die meer willen weten, die nieuwsgierig zijn naar de wereld om ons heen. Dat is InScience – Dutch International Science Film Festival. Kom op ontdekkingstocht tijdens hét festival voor de wetenschapsfilm van 2 tot en met 6 november in Nijmegen.

Kinderopening

Wil je de opening van een echt filmfestival meemaken? Op woensdagmiddag  vieren we de start van InScience met een feestelijke kinderopening!  En bij een opening hoort ook een bijzondere gast. Speciaal voor InScience komt Het Klokhuis op bezoek! Op het programma staat de uitreiking van de Klokhuis Wetenschapsprijs en gaat er een Klokhuisspecial in première op het witte doek. Samen proosten we met een feestelijk drankje op de start van het festival!

Wanneer: 2 november van 15:00 tot 16:30
Waar: LUX Nijmegen
Kosten: Toegang gratis, beperkt toegang
Leeftijd: 9 – 12 jaar

Pop-up Wetenschapsmuseum

De bibliotheek op het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot een écht wetenschapsmuseum dat in het teken staat van kijken, leren en ontdekken. Je komt hier alles te weten over de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen geïnspireerd op taal. Ga op ontdekkingstocht in dit interactieve wetenschapsmuseum dat voor en door InScience is ingericht.

Wanneer: 2 – 6 november tijdens openingstijden bibliotheek
Waar: Bibliotheek Gelderland-Zuid, Nijmegen
Kosten: Toegang gratis
Leeftijd: alle leeftijden

junior big ideas

De T-rex is in Nederland gearriveerd! Maak tijdens deze Junior Big Ideas kennis met Anne Schulp. Hij is één van de onderzoekers die T-rex Trix heeft opgegraven en een échte dino-expert. Stel al je vragen aan hem en kom alles te weten over deze prehistorische dieren!

Wanneer: 6 november 15:00
Waar: LUX Mariënburg Nijmegen
Kosten: €3,50
Leeftijd: 9 – 12 jaar

DIY-labs

Ervaar zelf hoe het is om in de schoenen van een wetenschapper te staan! Tijdens de Do-It-Yourself-Labs doe je zelf onderzoek onder leiding van echte experts. Stap binnen in de Mariënburgkapel, trek die witte labjas aan en bekijk het DNA van aardbeien of kleur muizenhersentjes!

Wanneer: 06 november 13:00 en 16:00
Waar: Mariënburgkapel Nijmegen
Kosten: gratis
Leeftijd: alle leeftijden

Junior Wetenschapsquiz

Junior wetenschappers en filmliefhebbers opgelet! Ben jij dol op wetenschap en ga je een uitdaging niet uit de weg? Doe dan mee aan de Junior Wetenschapsquiz!  We vragen je het hemd van het lijf over boeiende onderwerpen die worden uitgelegd aan de hand van filmfragmenten, live proefjes en spannende experimenten!

De Junior Wetenschapsquiz wordt in samenwerking met Mystery X georganiseerd.

Wanneer: 06 november
Waar: LUX Mariënburg Nijmegen
Kosten: €5,00 per deelnemer inclusief een toeschouwerticket, €2,50 voor toeschouwers
Leeftijd: alle leeftijden