dutch
international
science
film festival

02 t/m 06
nov 2016
Nijmegen

TEDxRadboudUcthijmen-sietsma_56

Ambassadeurs InScience

Daniel Dennett (Cognitive Studies), José van Dijck (KNAW), Hoyte van Hoytema (Cinematograaf) en Martin Stratmann (Max Planck Instituut) hebben zich als nieuwe ambassadeurs verbonden aan InScience – Dutch International Science Film Festival. Ook Robbert Dijkgraaf (Directeur Institute for Advanced Studies)  en Rob van Hattum (Chief Science Officer NEMO), betrokken sinds 2015, zijn als ambassadeur verbonden aan deze tweede editie van InScience.

Daniel Dennett (1942) is een Amerikaanse cognitiefilosoof en gespecialiseerd in vraagstukken betreffende het bewustzijn, de filosofie en kunstmatige intelligentie. Hij is een actief atheïst en mengt zich vanuit die positie in verschillende debatten omtrent evolutie, religie en cognitiefilosofie.

José van Dijck (1960) is hoogleraar vergelijkende mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2015 president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Robbert Dijkgraaf (1960) is sinds 1 juli 2012 als directeur verbonden aan het Institute for Advanced Studies in Princeton, Amerika. Ook was hij directeur van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. In 2013 ontving hij een eredoctoraat aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dijkgraaf is een graag geziene gast in De Wereld Draait Door, waar hij zeer complex wetenschappelijk onderzoek toegankelijk weet te maken voor een groot publiek.

Rob van Hattum (1955) is Chief Science Officer Science Center NEMO en eindredacteur wetenschap bij de VPRO. Hij presenteerde jarenlang de Nationale Wetenschapsquiz. Hij maakt spraakmakende documentaires voor het VPRO-programma Tegenlicht. In 2012 won hij de Eurakaprijs (NWO en KNAW) voor wetenschapscommunicatie.

Hoyte van Hoytema (1971) is Zweeds-Nederlands cinematograaf. Afgewezen aan de Filmacademie koos hij voor een studie aan de fameuze filmschool van het Poolse Lódz. Hij brak door met Let the Right One In, werd door Christopher Nolan ingehuurd voor Interstellar en draait nu de nieuwe James Bond.

Martin Stratmann (1954) is sinds 2014 president van het Max Planck Geselschafft. Stratmann is benoemd tot President voor de termijn van 2014 tot 2020. Stratmann is chemist en ook actief bij de Noord-Rijn Westfalen Academie voor de Wetenschap.