dutch
international
science
film festival

02 t/m 06
nov 2016
Nijmegen

InScience_Jury_(c)KelleyvanEvert

Aanmelden onderwijsprogramma

Vorig jaar zagen meer dan 1000 scholieren en studenten een wetenschapsfilm in LUX en kregen zij in de filmzaal een verdiepend gastcollege. Ook jouw school of klas kan weer deelnemen aan de schoolvoorstellingen tijdens de tweede editie van InScience van 2 tot en met 6 november. 

InScience stelt voor kinderen en jongeren een speciaal educatieprogramma samen, met zowel binnen- als buitenschoolse activiteiten. Het festival wil op deze manier een jonge doelgroep (en hun docenten) op een laagdrempelige en aantrekkelijke wijze kennis laten maken met de wondere wereld van wetenschap en kunst. Ook dit jaar worden er interessante schoolvoorstellingen georganiseerd op het grensvlak van film en wetenschap. Omdat we graag actuele films programmeren wordt pas na de zomervakantie bekend welke films er in het onderwijsprogramma zitten. Het onderwijsprogramma is geschikt voor Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs en MBO.

Scholen kunnen klassikaal een bezoek brengen aan het festival, maar voor leerlingen en docenten worden er ook na schooltijd veel interessante activiteiten georganiseerd.

Wilt u alvast meer informatie of de mogelijkheden voor uw school bespreken? Neem dan contact op via: educatie@insciencefestival.nl

Meer informatie per onderwijsprogramma:
Primair onderwijs
Voortgezet onderwijs
MBO